Veckans Utrensning: Sommarkläderna - för att skapa plats åt vinterkläderna

30 september 2018

Varje vecka rensar vi någon del av hemmet. Häng med varje söndag! Den här veckan rensar vi BLAND SOMMARKLÄDERNA. Nu är det höst - ja den kom som en chock i år - och du behöver få plats med säsongens vinterkläder. Men hallen är ju redan full..! Av vad tänker du...och inser att det är badtofflor, picnicfiltar, sommarjackor och gympaskor.. suck. Här kommer mina bästa tips för att rensa ut bland sommarens kläder och lyckas med bättre ordningen för vinterkläderna.

*RENSA BLAND SOMMARKLÄDERNA FÖR ATT FÅ PLATS MED VINTERKLÄDERNA*

1. Börja med att rensa ut alla sommarkläder som du vet att du/ni inte kommer kunna använda nästa sommar. Trasiga badkläder, urväxta shorts, slitna skor..(Kläderna kan du oavsett skick lägga i en kasse och lämna in hos flera stora klädkedjor och dessutom få en check som belöning. Slitna skor slänger du i soporna, fina skor lämnar du till second hand.)

2) Tvätta och stoppa undan sommarkläder tex i låga backar med lock under sängen, alternativt lägg dem i förrådet. Men se till så att du lägger med lite cederträklossar för att skrämma bort mal och annan ohyra.

3) Ta fram alla vinterkläder - kanske behöver de tvättas eller lagas - sätt en deadline för detta. Det som inte lämnats in på kem, eller fått nya knappar innan tex sista oktober måste skänkas bort! De plagg som går att tvätta i maskin gör du det med - och kör dem gärna med impregnering - särskilt barnens ytterkläder. (Impregnering finns att köpa i vanliga matvarubutiken och hälls i facket för sköljmedel.)

4) Ordna med en korg - gärna en per familjemedlem där vantar, mössor och sockor kan förvaras på ett snyggt sätt i hallen.

5) Passa på att sätta upp fler krokar - gärna lågt ner så även barnen kan ta sin jacka (och hänga upp den själv sen!) Vinterkläder tar betydligt mer plats än sommarkläderna och om du förbereder med mycket krokar eller skapar mer plats i garderoben i hallen - så kommer ni att ha en organiserad hall hela vintern!

*Lycka till! *