Veckans Utrensning: Dina skruttiga krukväxter

2 september 2018

Varje vecka rensar vi någon del av hemmet. Häng med varje söndag! Den här veckan rensar vi bland KRUKVÄXTERNA. Ni vet de där som är halvdöda, som inte ser mycket ut för världen, skotten du fick av någon som aldrig riktigt tog sig eller som du fortfarande har stående i vatten.. Det vill säga: dina dåliga samveten. Att ha friska, fräscha, glada växter i hemmet är bra feng-shui - det ger ett positivt flöde av energier. Men är de däremot misskötta så har det motsatt effekt. Ta tag i dina växter denna vecka!

*TIPS FÖR ATT RENSA BLAND DINA KRUKVÄXTER*

1) Släng alla krukväxter som är döda. Även de som "bara är halvdöda". (Nej du kommer inte lyckas få liv i den..!)

2) Rensa ut de växter som du egentligen ogillar. (Är det en frisk växt kan du alltid fota den o slänga upp frågan på facebook om någon annan vill ta emot den!)

3) Plantera om växter som fortfarande ser ok ut och som du gillar. Skaffa gärna nya krukor - en ny kruka som matchar resten av inredningen gör mycket för gamla krukväxter.. ett annat tips är att samplantera olika slags växter - det ser alltid lite extra trevligt ut.

4) Ta skott av växter du gillar och sätt dem tex på handfatet i badrummet eller på kökshyllan - det ger ett litet extrapiff - och sedan när den fått rötter kan du plantera den och ge bort den som present!