Veckans Utrensning: Allt-i-allo-lådan

8 april 2018

Varje vecka rensar vi någon del av hemmet. Den här veckan rensar vi ut i den mixade  kökslådan, alternativt allti-i-allo-lådan i hallen. (Ni vet den där som samlar allt som du inte vet var du ska lägga.. gem, gummisnoddar, pennor, nån skruv, nycklar du inte minns var de går till, enstaka vantar..)

TIPS FÖR ATT RENSA UT ALLT-I-ALLO-LÅDAN

1) Töm ut innehållet på en handduk på ett bord (är det väldigt mycket kanske du måste vara på golvet). Bestäm vad du vill förvara i lådan och sortera bort det som inte hör hemma där i en separat skål. Torka ur lådan.

2) Släng allt onödigt. (Vilket jag skulle säga troligen är ca 75%..) Jag ger dig några ex: 1) Den där skruven som har legat där ett tag och som du fortfarande inte vet var den hör hemma någonstans: DET ÄR INTE OMÖJLIGT ATT SKAFFA EN NY när du väl upptäcker var det saknas en skruv.. Ex 2: Gummisnoddar som börjar torka. Ex 3: Mynt som inte längre är giltiga eller enstaka utländska mynt. Ex 4: Massa andra småsaker som inte kostar någonting att ersätta eller som du ändå glömt att du hade.

3) Sortera det du vill spara i mindre fack. Ett tips är att skaffa en besticklåda som passar, alternativt ställa i iskubsformar om du har riktigt små saker du behöver sortera. Det kommer nu vara mycket enklare att se vad du har och det blir även enklare att hålla bättre ordning i lådan i framtiden.

4) Gå iväg med sakerna som du lade i skålen (dvs det som inte hör hemma i lådan) och lägg dem på sina rätta platser...om du nu inte känner att det är jättekul att springa runt i hela huset och lägga pennor, hårband, gem, påsklämmor, småleksaker osv på sin rätta plats så anser jag inte att du heller behöver skämmas om du slänger det. Du behöver inte ens vara konsekvent. Släng det som känns jobbigt - sortera det du tycker känns ok.

Berätta gärna hur det gått för dig! Hur mycket slutade det med att du slängde? Skriv gärna på min facebooksida och berätta!