Veckans Utrensning: Allt som är dåligt

1 april 2018

Förra veckan var kantad av en himla massa sjukdom för hela familjen! (Därav uteblivna blogginlägg!) Detta har fått mig att börja tänka mer på min hälsa nu när jag äntligen är frisk! (Efter mer eller mindre sjukdom hela vintern känns det som..!) 

Så den här veckan är det UTRENSNING AV ALLT SOM ÄR DÅLIGT I LIVET - för att kunna ta in mer av det som är bra för mig! Häng med så gott ni kan.. jag misstänker att det här är en process som får ta lite tid.. Men planen är denna:

TIPS FÖR UTRENSNING AV ALLT DÅLIGT (För att få mer plats till allt som är bra!)

1) DÅLIGA RELATIONER. Det handlar om personer som gör oss mer skada än nytta. Krävande eller dåliga vänner, eller en ojämn kärleksrelation, eller en kass chef.. Mycket av det här är såklart svårt att fixa på en gång. Men nu har du i alla fall börjat tänka tanken.. (Kan väl säga att jag just nu har det väldigt bra med mina relationer.. dåliga chefer och andra dåliga relationer har jag gjort mig av med under årens lopp..men när så var fallet är nog dåliga relationer det sämsta för en!)

2) DÅLIG MAT. Ja ut med skräpmaten och godiset och in med mer nyttigt. Bär, frukt, nötter, fröer, grönsaker.. Ni har hört det förr - men jag säger det igen för det är sant. (Själv har jag börjat dricka rödbeta-ingefärsjuice istället för annan onyttig dryck. Samt  börjat äta mellanmål på eftermiddagen "för att bli en bättre mamma fram till middagen".)

3) STRESS. Man riktigt känner hur otroligt dåligt det är med stress! Det bryter verkligen ner en fysiskt och psykiskt. Mitt tips är: gå upp tidigare på morgonen - för oss blir det faktiskt bättre. Att sova lite längre är så onödigt marginellt. Att aldrig springa till tåget utan istället komma senare till jobbet känns faktiskt även det bättre. Jag köper en kaffe och läser tidningen istället på stationen. Att förbereda saker kvällen före, eller dagen före... att va beredd på det som ska ske helt enkelt skapar även det mindre stress. (Mer om planering kommer på onsdagens tips!) Sedan att varva ner på kvällen med te och en meditationsapp gör susen för mig! 

4) ONÖDIG TELEFONTID. Jag började känna hur telefonen tog upp mer och mer av min tid (och mer och mer av min tid som jag eg skulle kunnat spendera med min dotter..) Så nej, nu är alla ljud och aviseringar avstängda. Det gör att jag tittar på telefonen lite mindre. Jag ska även försöka att inte sitta med den hela tiden så fort jag får en stund över.

Följ Anordna på facebook och berätta gärna där om du har rensat ut något i ditt liv som förändrade det!

Kampen för ett bättre liv och mindre stress har börjat! /Anordna