Veckans Utrensning: Skafferiet

25 februari 2018

Häng med! Den här veckan rensar vi i: SKAFFERIET. Tidigare i veckan skrev jag om köpstoppmånad. Något du skulle kunna ta till dig efter att du gjort utrensningen! Det är faktiskt otroligt vad mycket vi köper som vi inte hinner äta upp innan slutdatum är nådd.. eller som står och samlar insekter eller som vi köpt men ingen i familjen egentligen tyckte om men som vi ändå sparar.. Här kommer några tips på hur du kan gå tillväga:

Tips för skafferirensningen

1) Börja med att släng allt som har passerat utgångsdatum. (Jag vet att många tycker att det är ok att spara saker även efter utgångsdatum.. men om du nu har så mycket att du inte ser skogen för alla träd.. eller snarare det nya mjölet för allt gammalt.. så kan du gott börja där!)

2) Släng allt som innehåller mindre mängd än att det räcker till en portion. Särskilt om det är udda saker som du ändå inte köper nytt av.

3) Släng allt som ingen gillar! Nej ni kommer inte att äta upp det den dagen ni svälter..för det kommer inte att hända. Kan jag slå vad på!

4) Skaffa korgar eller plastlådor (gärna genomskinliga) och sortera in allt i kategorier: baksaker i en, gryner i en, konserver i en, snacks i en...du förstår. Bestäm dig sedan för att inte köpa något nytt som inte får plats i respektive låda!