Veckans Utrensning: Vinterkläderna

13 maj 2018

Varje vecka rensar vi någon del av hemmet. Den här veckan rensar vi ut bland VINTERKLÄDERNA (om du inte redan har hunnit göra det).

Det är väldigt skönt att äntligen få lägga undan alla vinterkläder och plocka fram sommargarderoben. En del personer har alla kläder - både vinter och sommarkläderna i sin garderob medan andra som bor lite trångt eller helt enkelt saknar mycket förvaringsmöjligheter måste skifta och förvarar vinterkläderna i en låda på vinden eller källaren under sommarmånaderna. Oavsett vilket så är de här tipsen oumbärliga för att du ska få en bra ordning och för att det ska gå enklare och smidigare när sedan första snön faller igen..(om förhoppningsvis många månader...!)

TIPS FÖR ATT RENSA BLAND VINTERKLÄDERNA

1) Ytterplagg så som stickade tröjor och gamla vantar som inte kom till användning i år; Kanske var det inte tillräckligt kall vinter.. eller så är det egentligen så att du inte trivs i plaggen.. fundera ut vilket och rensa bort de som inte känns rätt att spara till nästa vinter igen.

2) Laga plagg som är trasiga -alternativt rensa bort dem med..Lägg INTE undan plagg som är malätna, har en reva eller tappat knapparna..du kommer bli väldigt besviken på digsjälv när frosten kommer och det är akut att ta fram jackan igen..

3) Tvätta allt. Använd impregnering där det behövs.

4) Packa ner allt i täta lådor om det ska stå på vinden eller källaren, eller häng dem i dammtäta klädöverdrag om du förvarar dem i garderoben. Vantar och mössor gör sig bäst i genomskinliga mindre lådor. Släng med några cederträklossar så håller sig mal och insekter borta. (Cederträklossar finns även som fiffiga ringar som kan hängas på galgarna här.)

5) Ta en kopp kaffe i solen och njut av att våren (ja ok, sommaren) är här!