Veckans Utrensning: Handväskan

23 april 2018

Varje vecka rensar vi någon del av hemmet. Den här veckan rensar vi ut HANDVÄSKAN. Jag gissar på att det var ett tag sedan. Och om du är som jag som vill ha med dig allt smart så blir det tillslut en hel del..

 

TIPS FÖR ATT RENSA UT HANDVÄSKAN

1) Töm väskan och rengör den med tex våtservetter inuti. Om den är gjord i skinn - passa även på att vårda den tex med skokräm i rätt färg. Släng allt som känns smutsigt, trasigt, ofräscht eller som du inte längre behöver. Rengör det du vill spara.

2) Dela upp alla saker i små separata högar indelat i "kategorier" för att få en överblick över allt du behöver ha med dig.

3) Införskaffa mindre väskor/necessärer/plastmappar - genomskinliga eller färgkodade. Dela sedan upp dem: tex röd för "akutväskan" (där du har handsprit, plåster, bindor, mini-sykit, våtservetter). Rosa för sminket. Blå för kontorsprylarna. Svart för plånboken (mindre stölbegärlig då den syns minst). Papper/dokument/barnteckningar som du behöver ta med med lägger du givetvis i mappar för att de ska hålla formen. Mobilladdare (ett måste att ha en snabbladdande extraladdare i handväskan) samt hörlurar kan du lägga i små hårda fodral.

4) Passa även på att skaffa dig en bra och tät termosmugg och/eller vattenflaska (hur många ggr har man inte haft någon som läcker?) så känns det enklare att ta med morgonkaffet eller vatten och du spar en hel del kronor på att slippa köpa det på vägen.

Hör av dig om du har fler smarta tips för handväskan på Anordnas facebooksida!