Så överlever du höstens vobbande!

4 september 2020

Här på Anordnabloggen får du tips som rör organisering, förvaring, utrensning, ett och annat städtips, samt lite inspiration från min organiserande vardag. Följ mig gärna här, eller på Facebook eller min Instagram.

Har ni ledsnat på att jobba hemifrån eller tycker ni fortfarande att det känns ganska gött? Jag gissar att det är dubbla känslor inför det. Desto värre är det när man dessutom måste försöka underhålla snoriga barn dvs vobba. Här följer mina bästa tips för att överleva en höst i vobbandets tecken..

VOB-tips för uttråkade barn och stressade vuxna

 1.) Se till att ha enkel mat hemma. Du har definitivt inte tid att laga mat (inte om du ska försöka få ihop några jobbtimmar). Färdigköpt pannkaka och sylt i klämflaska är vår räddning. Färdiga smoothies/klämmisar och yoghurtar för mellis. 

2.) Ha en massa pyssel hemma.. det finns en hel del på nätet att printa ut - på mitt Pinterest har jag samlat massa länkar som passar lite mindre barn.

3.) Om ni har förkylningssymptom så går ni såklart inte till affären - utan beställer mat med hemkörning (det spar du dessutom tid på), Saknar du pennor och annat pyssel för barnen samarbetar MatHem med Clas Ohlson - då får du med säkerhet hem sakerna dagen efter (vilket inte alltid är fallet om du beställer saker på nätet.)

4.) Du har säkert redan gjort det mesta hemma med barnen.. spelat spel, ritat, pysslat, men har ni gjort experiment? För inspiration så finns Emelies Wonder Lab på Netflix eller på Youtube (bra och lärorik serie). Det är otroligt vad lite bakpulver, vinäger och karamellfärg kan göra..

5.) Har du organiserat ditt hemmakontor? Skaffat bra rutiner? Det smartaste är att fixa en bra hörna för ditt hemarbete och göra det till en så riktig arbetsplats som möjligt tex med ergonomiska möbler. På lunchen kan du med fördel gå ut en sväng, ta en promenad eller en liten löprunda för att få dagsljus, frisk luft och motion det vill säga bra saker som gör att du sedan både jobbar bättre och sover bättre. (Tips för att motionera med barn kommer snart!)