Onsdagsordningen med Anordna: Såhär organiserar du medicinerna

26 september 2018

Varje onsdag kommer ni få fiffiga tips här på Anordnabloggen - eller på facebook om ni hellre följer mig där: Anordna Organiseringskonsult.
Onsdagsordningen den här veckan handlar om:

*Hur du organiserar dina mediciner enklast*

Det är inte alls ovanligt att det ser ut hemma i folks medicinskåp som på bilden ovan.. eller faktiskt allra vanligast är att det även ligger en uppsjö av olika tomma eller halvtomma förpackningar tillsammans med pillerkartorna i en låda i badrummet eller i köket. Här har jag samlat på mig lite tips för att råda bot på medicinkaoset.

1) Gå igenom vilka mediciner som har passerat utgångsdatum och lämna in dem till närmaste apotek.

2) Släng alla kartonger. I alla fall om du vet vad det är för mediciner, tex vanliga smärtstillande. Behöver du info är det enkelt att gå in på fass.se. Det blir snyggare och tar betydligt mindre plats samt går snabbare att ta fram om du staplar kartorna snyggt i en liten plastkorg. (jag tjatar alltid om att slänga ytteremballaget till alla saker!)

3) De mediciner du behöver ta regelbundet bör du verkligen skaffa en dosett till! Sedan bestämmer du att du en gång i veckan fyller på den - det är betydligt större chans att du kommer ihåg att ta tabletterna på det sättet. Det är även ett brar tips att fylla på dosetten med kosttillskott som du vill komma ihåg att ta regelbundet.