Onsdagsordningen med Anordna: Förvara på ditt sätt!

10 april 2019

Den här onsdagen vill jag tipsa om den smartaste förvaringen... men vad är egentligen den smartaste förvaringen? Jag har faktiskt inte ETT svar. Svaret är väldigt individuellt! Det viktiga här är att vara flexibel och att försöka tänka efter VAR du gör saker, sedan förvarar du dem i anslutning till platsen, men det viktiga här är vad som funkar för dig. Här följer mina bästa tips!

Förvara saker på ditt sätt!

1) Kläder på nya ställen. Tänk igenom var du brukar klä på dig på morgonen. Det är inte ovanligt att det är i ett annat rum än det rum som du i nuläget förvarar dina kläder i. Det är väl inte sällan man finner sigsjälv stå i ett mörkt sovrum och leta kläder medan de andra familjemedlemmarna sover..?..och sedan bär dem med sig till badrummet, eller hallen och klär på sig där.. och givetvis har man missat något och måste gå tillbaks och väcka alla igen.. Ett annat exempel är att vissa plagg alltid stannar i tvättstugan - för att de tvättas och används ofta. Själv har jag hittat ett system där jag förvarar underkläder och träningskläder i badrummet, nära tvättmaskinen. En klient till mig förvarar sina nattlinnen bakom ett draperi i badrummet, och hennes träningskläder förvaras i hallen eftersom det alltid är där hon packar sin träningsväska på morgonen. Och en annan klient förvarar barnens strumpor i en låda i hallen, eftersom det alltid är precis innan de ska gå som de tar dem på sig. Fiffigt!

2) Var piffar du dig? Ofta är det faktiskt inte i badrummet som det sker. Kanske bästa spegeln - och bästa ljuset - är i hallen? Ett tips är att sätta upp en hylla och lite snygga korgar och där förvara borste och spray. Eller sminket. Skapa en korg för  "morgonbestyren" och lägg familjens viktigaste morgonrutinsaker där. Ställ den där ni gör er i ordning oftast. Då vet alla att det sedan är dit borstarna ska efter de piffat sig och innan de springer till jobb och skola.

3) Hur dukar du enklast? Oftast förvaras bestick i kökslådor i köket. Men kanske det finns bra förvaring i en låda i matbordet för det? Eller så kan du ställa snygga korgar i en hylla invid bordet och lägga besticken där. Ofta förvaras glas och tallrikar så högt upp att barnen inte når dem, vilket gör att de inte kan hjälpa till att duka bordet. (Och därmed gör du dig själv en björntjänst som aldrig kan be om hjälp.) Att förvara tallrikar i lådor i underskåpen är ofta ett bra ställe. Tänk åtminstone att de saker du använder sällan - som tex finporslin och jultallrikar förvaras längst upp längst bort, och saker du använder ofta förvaras helst nära diskmaskinen eller matplatsen.