Onsdagsordningen med Anordna: Ät-upp-allt-i-skafferiet-månad

3 oktober 2018

Varje onsdag kommer ni få fiffiga tips här på Anordnabloggen - eller på facebook om ni hellre följer mig där: Anordna Organiseringskonsult.
Onsdagsordningen den här veckan ger tipset:

*Ät upp allt i skafferiet-månad*

Vi är många som har samlat på oss alltför mycket mat som vi inte använder, som vi glömt bort att vi har, och som har passerat utgångsdatum.. Bestäm dig för att ta en månad och ät upp allt du har. Den där märkliga marmeladen som någon moster lagat, det där glutenfria mjölet du använde en gång när en kompis kom över, den där konserven du köpte en gång till den där woken som aldrig blev av.. NU blir den av! Kolla igenom vad du har och planera måltider därefter. Kör på - återkom gärna hur länge du kunde leva av din skafferimat utan att köpa nåt nytt (utom kompletterande färskvaror då). Obs! Det funkar lika bra att äta upp allt i frysen osv.

Varför ska du ha en ät-upp-allt-i-skafferiet-månad

1) Du sparar pengar - faktiskt har du säkert hundratals kronor spenderad på mat i skafferiet.

2)  Du blir miljövänligare: du slipper slänga gammal mat och du använder dig av det du redan har istället för att köpa nytt.

3) Du får säkert en hel del nya idéer till matlagning - antingen till mat du gjorde förr men glömt bort - eller helt nya uppslag. Flera matsajter har utformat sin sida så att man kan söka på ingredienser och sedan få recepttips, tex ica.se.

4) Se det som en utmaning och tävla med någon du känner..? Hur länge överlevde din familj på att bara få köpa till tre ingredienser per måltid? 

Kommentera gärna på facebook hur det går!