Onsdagsordningen med Anordna: Minska morgonstressen del 1

5 april 2018

Varje onsdag kommer ni få fiffiga tips här på Anordnabloggen - eller på facebook om ni hellre följer mig där: Anordna Organiseringskonsult

Onsdagsordningen den här veckan ger dig tipset:

* FÖRBERED DIG INFÖR MORGONDAGEN *

Jag vet att utan planering och förberedelser så faller min vardag ihop och det blir kaos och mer osämja mellan mig och mina nära. Här kommer några oumbärliga tips för ett bättre flow på morgonen som jag tycker att du ska anamma redan ikväll!

1) Planera vad du (och barnen) ska ta på sig. Är du riktigt fiffig så kan du arrangera hela veckan på söndagen. Häng allt på galgar i garderoben..

2)  Förbered frukosten (Se separat inlägg). Samla gärna allt du behöver på en bricka i kylen respektive en korg i skafferiet så går det fortare och enklare. Ladda kaffebryggaren eller äggkokaren eller vad du nu behöver och duka frukostbordet. Det känns betydligt mindre stressigt att äta frukost om du har förberett dig.

3)  Lägg fram det du behöver ta med dig i hallen - alternativt häng det på dörrhandtaget. Packa handväskan, träningsväskan osv som du behöver under dagen.

4)  Planera dina måltider. Förutom lunchlåda så är mitt senaste att jag även förbereder påsar med nötter och torkad frukt som jag tar med mig till dagen efter - annars är chansen stor att jag hoppar över mellanmålet eller äter något sämre. 

5)  Städa av köksbänken eller skrivbordet kvällen före - det är alltid mycket skönare att börja arbeta vid ett städat bord. Jag vet ett par som införde nolltolerans mot rörig diskbänk. De turades om att hålla koll på den: och det funkade! 

6) Skapa en morgonrutinskorg. (se tidigare inlägg)

Kampen för lugnare morgnar har börjat! Utrota stressen! /Anordna