Nyårsplanerna som blir av

31 december 2020

Välkommen till Anordnabloggen 2021! Här kommer jag att dela med mig av de allra bästa organiseringstipsen. Häng med här - eller på Instagram eller Facebook.

 Varför faller dina nyårsplaner ofta i glömska.. redan efter halva januari..? Du som hade så stora planer: börja motionera, äta hälsosammare, sova bättre, få mer ordning hemma..Absolut året som gick blev ju knappast som någon hade tänkt sig. Men det går att få till förändring även mitt i kaoset. Det handlar om planering.

Tips till förändring 2021

1. Tänk att du ska göra ditt bästa. Slå inte på dig i början. Det ÄR svårt att förändra vanor. Mitt allra bästa tips är att gå till ett proffs och betala lite för det! Det finns hur mycket coacher som helst. Livscoacher, sömnkonsulter, hälsopedagoger, organiseringskonsulter (Hej!), PTs, kostrådgivare...Det är mycket enklare att följa ett program som någon annan lagt upp åt en och som man måste redovisa för ibland.

2. Gå INTE i fällan och köp en massa saker för att du tror att det ska bli lättare att göra en livsföränding..  Som organiseringskonsult ser jag följande dagligen: hälsosamma kokböcker som är oöppnade, träningsskor som är oanvända, motionscyklar i dammiga hörn..När du väl  har börjat kan du belöna dig med något nytt!

3. För att göra förändringen måste du börja smått. Vill du få bättre kondition: Börja inte springa fem km, börja med att ta en kort promenad några gånger i veckan. Vill du äta bättre? Gör ett mål dagligen helt grönt. (Släng inte ut allt onyttigt på en gång, det kommer att sluta med att du går hungrig och det är bara bäddat för katastrof.)

4. Boka in förändringarna i kalendern, rådgör med partnern, ta stöd av någon vän. Helt enkelt planera noga för det. (Och förbered dig på saker som kan sätta planerna i stöpet. Tex sjuka barn, vad gör du då?) Alltså lägg upp en plan - och en back-up plan.

5. Sedan måste du bara göra. Lättare sagt än gjort. Och ibland måste man börja, börja om, börja, börja om många gånger, men tillslut har man fått in en vana. Som man bara gör. Och det är underbart! 

Lycka till och gott nytt år! Tveka inte med att höra av dig om du behöver hjälp! 2021 kan bli ett år fullt av förändring - trots fortsatt pandemi. <3