Nyårsplanerna som lätt går i stöpet

8 januari 2020

Anordna ger er Anordnatipset. Följ mig gärna på facebook eller instagram för att inte missa något!

Nyårsplanerna som går i stöpet

 

Det är nyårsafton och du skålar med dina vänner och lovar högt och tydligt (eller i hemlighet): Att i år ska det ske! Den där livsavgörande förändringen! Du ska äta bättre, du ska börja träna, du ska få bättre ordning hemma.. eller något annat som vore bra för dig och din framtid. Men så sker det inte! Här är mina bästa tips för att årets nyårslöfte ska bli verklighet!

1. Det är OERHÖRT svårt att förändra vanor. Jag tror att det ofta krävs något drastiskt för att man verkligen ska ta tag i det själv. En falnande hälsa, eller något annat allvarligt. Mitt allra bästa tips är dock att gå till ett proffs och betala lite (ok ärligt talat, betala ganska mycket) för det! Men när man väl gjort det, vilken lättnad! Det finns hur mycket coacher som helst. Livscoacher, hälsopedagoger, organiseringskonsulter (Hej!), PTs, kostrådgivare...Det är MYCKET enklare att följa ett program som någon annan lagt upp åt en och som man måste redovisa för ibland.

2. Gå INTE i fällan och köp en massa saker för att du tror att det ska bli lättare att göra en livsföränding..  Som organiseringskonsult ser jag följande dagligen.

A) Du tänker att du ska bli bättre på att laga nyttig mat. Du springer ut och köper en mängd kokböcker, eller nya köksprylar, eller en ny ugn.. (jag har sett allt detta..) Alla dessa saker blir sen inte som du tänkt dig. Du kanske inte ens provar nån av prylarna, eller öppnar kokböckerna. Inget av förändringarna kommer att ligga i de nya sakerna. Förändringarna ligger enbart i ditt nya beteende. Sakerna kommer inte göra det lättare (kanske snarare bara trissa upp förväntningarna). Det är när du bestämmer dig för att laga hälsosam mat – och tankens kraft omvandlas till handling - det är först då du kommer att göra en hälsosam smoothie  - och det kommer att fungera lika bra med din gamla stavmixer - det är inte den nya supercoola mixern som kommer att göra den åt dig. Eller den nya superfunktionella ugnen.. Däremot när FÖRÄNDRINGEN REDAN SKETT. När du för tredje veckan i rad står och svär över din gamla stavmixer som inte kan krossa frysta bär, DÅ kan du köpa den supercoola mixern. 

B) Du tänker att du ska börja träna. Du beställer hem en avancerad träningsmaskin från TV-Shop, för det kommer att göra det SÅ ENKELT att träna. Tex framför teven. Vad händer? Den slutar i 99% av alla fall med att den står och samlar damm - och dåligt samvete - i ett hörn. Om du tänker att du ska börja röra på dig, så behöver du egentligen bara samla kraft till att GÖRA DET. Börja smått. Ta inte i från tårna. Gå ut och gå en stund - eller jogga långsamt. Skaffa en träningskompis. Planera in tillfällen. Det behöver inte kosta något alls. Du behöver inte ens börja med att köpa nya träningsskor. Gå bara ut! När du väl fått in vanan - ja då kan du belöna dig med nya träningskläder. 

JUST NU HAR ANORDNA 10% RABATT PÅ ALLA MINA TJÄNSTER HELA JANUARI!! PASSA PÅ ATT BOKA NU OCH GÖR FÖRÄNDRINGEN I HEMMET SOM DU DRÖMMER OM!

Vad har du för nyårslöfte? Vågar du berätta?