Nyårslöftet

10 januari 2018

Så stormade det nya året in med väldigt fart.. och alla våra nyårslöften.. har kanske redan åkt i sophinken? Kanske ett av dina löften var att få mer ordning och reda hemma? Kanske löftet var att sluta leva i kaos och varje dag slippa leta efter borsten, slippa leta efter andra strumpan, slippa leta efter räkningarna..och ja..precis allt.

Ett av de absolust bästa knepen här är att äga så lite saker som möjligt. Det handlar faktiskt nästan aldrig om att du bara är en slarver (eller är gift med en), eller att du har dålig struktur, för många barn, för lite förvaringsmöjligheter, eller allt annat du hellre vill skylla på.. det handlar nästan alltid om att du har för mycket saker. För mycket saker gör att allt annat döljs i högen av alla andra saker.. Så är det. Det absolut enklaste - och billigaste - knepen till en bättre ordning handlar om att äga mindre saker. (Du får hemskt gärna komma hem till mig och titta i mina skåp och göra ett konstaterande. Jag menar allvar! Du blir troligen förvånad över att man kan klara sig på endast fyra kastruller till exempel.)

Om du nu står mitt i kaoset och funderar på om jag har rätt eller inte - kontakta mig så gör vi en utvärdering. Jag har utformat smarta frågor som får dig att tänka till över vad du verkligen behöver och vad du kan göra dig av med. För i slutändan blir det så att du låter dig ägas av dina saker och inte tvärtom. Saker tar nämligen upp mer än rumsligt utrymme; det tar upp energi, tid och känslor. Hör av dig till mig redan idag så kan du vara ett steg närmare att se till så att 2018 blir ett lugnare, mer harmoniskt och mindre stressfyllt år -  och du kommer att känna att du får mer tid över.