Höstplanering

18 augusti 2021

Välkommen till Anordnabloggen! Här delar jag med mig av de allra bästa organiseringstipsen. Häng med här - eller på Instagram eller Facebook.

Inför varje höst så tittar jag på hur det kommer att se ut i stora drag. Har jag mycket jobb? Kommer jag få plats med den träningsmängd som jag vill och behöver? När kan det passa att få in nån trevlig resa som lyser upp höstmörkret? Jag brukar även se över nån slags planering kring budget/sparande, kommer jag eller min dotter behöva massa nya höstkläder? Och hur ser övriga aktiviteter ut? I år slänger jag även in en annan punkt; vad ska jag äta? Alltså i stora drag. Jag hittade ett bra erbjudande på Hello Fresh så tänker mig att det blir en bra start på en väldigt hektisk höst som redan börjat så här dagen före skolstart (och dagen före dottern börjar skolan på riktigt!)

Mina bästa tips till en lyckad höstplanering

 

  1. Börja med det lite tråkigare: att se över hur jobbet kommer vara - finns det perioder av mer eller mindre intensitet - skriv in i kalendern påminnelser om tex behov av barnvakt, vem som hämtar/lämnar osv.
  2. Efter det planerar du in guldkanten: Titta var det finns luckor för tex en weekendresa. Boka upp helgen med de du vill resa med (och boka själva resan asap) - det behöver verkligen inte vara långa resor, att övernatta i en annan stad kan räcka. Försök även att planera in eventuella firanden och fester på en gång!
  3. Nu till andra aktiviteter: Träning, promenader, kurser eller annat som du behöver för att må bra bra och utvecklas. Boka in dig på träningsdejt/promenad på lunchen med en kollega varje tisdag, eller språkkurs med bästa kompisen varje onsdagkväll.. ja du förstår..Se över så det inte krockar med partner/barns aktiviteter. (Dock bästa sättet att själv komma ut är ju medan barnen är borta på sina grejer så tajma det så har du höstens planering som i en liten ask!)
  4. Se över era höstgarderober. Köp gärna secondhand (tex Tradera). Smart att titta redan nu efter tex overaller till småkidsen.
  5. Gör en grov matplanering. Är det någon som vill äta mer vegetariskt i familjen? Smart att se över utbudet och kanske ladda ned snabba recept redan nu. Själv har jag automatisk måndagsleverans från MatHem med de varor vi behöver ha hemma varje vecka, och nu ska jag även testa en ny Matkasse, allt för att jag vet att när vardagshetsen pockar på så slutar det annars med att jag bara äter en macka eller en pizza om inget finns hemma.
  6. Hur ser ekonomin ut? Se gärna över dina konton och kolla tex så det inte dras pengar på tjänster du inte använder! (En gång råkade jag ha registrerat tre olika Netflixkonton i mitt namn som alla kostade pengar och såg det först typ sex månader senare.. jag fick faktiskt tillbaks pengarna kan jag berätta..!) Se över om dina sparkonton är vettiga och/eller börja månadsspara.. Man kan oftast spara liiite mer än man tror!

Lycka till med höstplaneringen! Jag älskar hösten, det känns alltid som att nu börjar det om och man får en ny chans att göra allt ännu lite bättre och ännu lite smartare. Med massa pepp /Anna/Anordna