Anordnas Adventskalender: Lucka 7

7 december 2019

Anordna är med dig - hela vägen fram till jul! Varje dag får ni fiffiga tips via Anordnas Adventskalender här på sidan - eller på facebook eller instagram om ni hellre följer mig där. Häng med för att inte missa de bästa tipsen från mig!

Jag har tipsat om det här förut - och just nu i juletider kan det vara smart att anlägga ett system för alla saker som ska till återvinningen (eller andra ställen).

Sätt upp ett utslussningssystem


Du vet att du har en massa saker som ska till pant, till batteriåtervinningen, till second hand.. men just nu ligger de på sju olika ställen i huset.. eller du har en kasse med kläder som ska ut - eller leksaker som barnen växt ur -men den står i din garderob - och tycks ha fastnat där..och det slutar ofta med att du eller barnen börjar riva runt i den där kassen och plötsligt har de saker som var på väg ut letat sig in igen.. Detta beror på att du saknar ett system för UTSLUSSNING av saker. Här följer mina bästa tips:

1) Skaffa ETT ställe där du kan ha återvinningen. Dvs papper, plast, glas, metall. Får det plats under diskbänken så är det ju bra. Försök dock att undvika mellanlandningar. Är en kasse full så måste den ut. Börja inte på en ny kasse.. 

2) Att ha ett ställe för kläder - och andra saker som ska ut är även det fiffigt. Själv har jag en garderob i hallen som är min utslussningsstation för kläder och saker och det står alltid en påbörjad kasse där. Där förvarar jag även en kasse för batterier och glödlampor. När en kasse är full går jag iväg med den. 

3) Gör själva utslussningen till en rutin. "Häng fast det" i något annat göromål som du gör ofta och på rutin. Du kanske storhandlar varje lördag - ta då med dig all källsortering. Du kanske brukar titta på nya kläder varje fredag - ta då med dig kassen med kläder som ska lämnas bort. (Många affärer tar idag emot textil och ger dessutom en check som tack.)

4) Känner du att det inte funkar för dig att komma iväg med kläder eller saker - eller att du får för mycket att bära varje gång så kan Sellpy vara ett smart sätt att få iväg sakerna. Man får en stor kasse från dem gratis och sedan kommer de och hämtar sakerna. Man tjänar dessutom en liten slant på det.

Behöver du eller någon du känner komma i ordning? Hör av dig och boka någon av mina tjänster eller ge bort ett presentkort i julklapp! Välj summan själv och kontakta mig så ordnar jag resten!