Anordnas Adventskalender: Lucka 3

3 december 2019

Anordna är med dig - hela vägen fram till jul! Varje dag får ni fiffiga tips via Anordnas Adventskalender här på sidan - eller på facebook eller instagram om ni hellre följer mig där. Häng med för att inte missa de bästa tipsen från mig!

Tröskelstopp

Hindra onödiga prylar att ta sig in i ditt hem! Helst ska de inte ens ta sig över tröskeln! Det handlar inte bara om utrensning och organisering för att få ordning hemma - det handlar ju minst lika mycket om inflödet! Så tänk både en och två gånger över vad du faktiskt släpper in genom dörren! (Betänk att ALLT som kommer in i ditt hem kräver någon slags hantering  - och det kräver i sin tur energi av något slag - även minsta kuvert eller glasspinne..) 

Tips för att stoppa prylarna vid tröskeln (eller före)

1. Ställ en pappersinsamling precis bredvid brevlådan. Då slipper du ta in post/reklam i ditt hem som är helt oväsentlig. 

2. Lämna otympliga emballage/förpackningar i butiken (tex efter att du hämtat ut paket på posten) - ofta har de en bra kartonginsamling där. I annat fall slänger du det i närmaste papperskorg.

3. Säg vänligt nej tack när någon försöker skänka något till dig som du egentligen inte behöver. (Obs presenter är jag för artig att säga nej tack till..men törs du så tycker jag att du vänligt kan fråga om det går att byta..eller lämna in det till närmaste Myrorna på vägen hem. ;-) Man får faktistk göra så..) 

4. Köp inget som du inte är 99% säker på att du kommer använda. (Det är svårt att va 100% säker på någonting.)

5. Det där med att ens barn.. (eller partner) släpar hem prylar man inte kan kontrollera över.. Be dem tänka över besluten och försök få dem att förstå att det är ett väldigt miljöslöseri att köpa massa prylar..som man kanske ändå bara kommer använda/leka med en kort period.

6. Övrigt småskräp - töm fickor och väskor på hemvägen. Släng det i närmaste papperskorg. Saker man kan råka ha i fickorna som förälder: kottar, kvitton, kladdiga servetter tex..

Har du fler "Tröskelstopptips" skriv gärna i kommentarerna!

Behöver du eller någon du känner komma i ordning? Hör av dig och boka någon av mina tjänster eller ge bort ett presentkort i julklapp! Välj summan själv och kontakta mig så ordnar jag resten! 

/Anordna