Anordnas Adventskalender: Lucka 23

23 december 2019

Anordna är med dig - hela vägen fram till jul! Varje dag får ni fiffiga tips via Anordnas Adventskalender här på sidan - eller på facebook eller instagram om ni hellre följer mig där. Häng med för att inte missa de bästa tipsen från mig!

Ett favorittips i repris: Flytta saker endast en gång!


Du tänker säkert ofta: "jag gör det sen", tex när du kommer hem från jobbet och slänger din tröja på en stol (istället för att hänga in den i garderoben eller slänga den i tvättkorgen på en gång). Du tänker förmodligen att det tar tid att göra det nu - men faktum är att det tar mer tid i anspråk att göra det senare, för senare har du en hög att ta tag i istället, vilket skapar oreda och förvirring. Här följer exempel på saker du inte ska flytta mer än en gång:

1) Smutsig disk - direkt till diskmaskinen. INTE på bänken eller i diskhon! Här finns inga genvägar, är diskmaskinen full med ren disk - sorry det blir din uppgift att tömma den! 

2) Post - ta tag i det direkt. Släng reklam och dyligt du vet du kan slänga. Spara det som måste sparas på ett fiffigt ställe, tex genom att ha en pappersklipp där du förvarar räkningarna redan innanför dörren - du kan även ha en liten korg för pappersinsamlingen direkt i hallen så hamnar pappersskräpet direkt där. Gör det enkelt för dig!

3) Kläder - ska direkt till smutstvätten eller tillbaks till garderoben. Om du byter kläder ofta och inte vill tvätta dem varje gång och inte riktigt vill hänga dem i garderoben heller kan du ordna krokar för "mellanförvaring" bakom en dörr i sovrummet. Mellanförvara INTE kläder på en stol någonstans då det lätt spårar ur..

 Ps. Pepparkakorna på bilden blev flyttade två ggr. Först till en kall plåt. Sedan till en burk efter att dekoren hade torkat. ;-)