Anordnas Adventskalender: Lucka 20

20 december 2019

Anordna är med dig - hela vägen fram till jul! Varje dag får ni fiffiga tips via Anordnas Adventskalender här på sidan - eller på facebook eller instagram om ni hellre följer mig där. Häng med för att inte missa de bästa tipsen från mig!

Den som har flest saker när den dör vinner!

Det uttrycket är väldigt talande för vår nutid och sättet vi lever på. Även om det samtidigt råder en trend att ta tillvara på och att återanvända eller återvinna saker så utvecklas samtidigt fler websidor, appar och smart reklam för att få oss att handla mer och mer.. Tyvärr ofta saker av sämre kvalitet (men hej, man fick tre till priset av en!) Om du är en shopaholic eller bara har en stark köparvilja och kanske redan äger alldeles för mycket saker och kläder.. så rekommenderar jag att sätta KÖPSTOPP. Börja med en månad - rensa samtidigt ut saker som du vet med dig att du inte använder.. (Kassar med kläder tar du med till närmaste butik som tar emot textilier och andra hela saker kan du lämna till Återbruk vid sopstationerna eller till second hand-butiker.) Under den här månaden är det enbart tillåtet att handla saker som man måste ha - topsen tar slut, eller mjölet - och du har planerat att göra pannkakor.. Men handla inget som du redan har. Försök att börja äta upp allt du har i frysen, alla konserver, alla torrvaror. (Jag vet en kvinna som gjorde det här och det visade sig att hon kunde leva en hel månad på bara sina konserver hon samlat på sig..) Går något sönder så rekommenderar jag att du slänger det om du inte kan laga det på en gång. Jag är själv ganska dålig på att laga saker - och vet med mig att sakerna ofta bara blir liggande. Men eftersom jag handlar på second hand så känner jag att det är mer ok att slänga det eftersom saken eller plagget redan haft två liv. Om nu något du har går sönder under köpstoppmånaden så köp inte en ny - om det inte var barnens ENDA täckbyxor som sprack i sömmen förstås (men troligen har de redan flera täckbyxor..?)

Behöver du eller någon du känner komma i ordning? Hör av dig och boka någon av mina tjänster eller ge bort ett presentkort i julklapp! Välj summan själv och kontakta mig så ordnar jag resten! Kampen för ett bättre och friare liv med färre prylar har börjat!