Anordnas Adventskalender: Lucka 2

2 december 2019

Anordna är med dig - hela vägen fram till jul! Varje dag får ni fiffiga tips via Anordnas Adventskalender här på sidan - eller på facebook eller instagram om ni hellre följer mig där. Häng med för att inte missa de bästa tipsen från mig!

Komprimering

Ofta när jag organiserar hemma hos folk slutar det med att vi slänger många kassar med kartonger. Ibland rensar vi ut helt tomma kartonger som sparats i väntan på ev. försäljning av en pryl (som man i värsta fall inte ens har kvar, eller som inte ens går att sälja, och framförallt: du får sällan mer för prylen just pga att du har kvar kartongen nuförtiden..) Men oftast slänger vi ytteremballage till saker man har stående i skåp eller lådor. Det kan vara små förpackningar såsom medicinförpackningar, men även större lådor där man förvarar sin mixer eller gamla mobil eller annat som man inte använder särskilt ofta. Ibland har man inte använt saken för att den står i en kartong och känns bökig att packa upp. Ibland tror man att det tar mindre plats om man förvarar prylen i originalförpackningen. Men det är väldigt ofta precis tvärtom. Ytteremballage tar oerhört mycket plats! Det märker du när du har rensat ut alla onödiga kartonger hur mycket plats kartongerna i sig bara tagit upp! Kassvis helt enkelt! Och om du tar bort onödiga förpackningar så kan du ofta ställa fler saker på samma yta. Pröva!

 Behöver du hjälp med komprimering i ditt hem före jul kan jag hjälpa dig via min tjänst: Lilla Rådgivningen - där vi under ett samtal på två timmar via Facetime löser mindre förvaringsproblem lätt och smidigt tillsammans! (Det är faktiskt förvånande vad bra det funkar och hur mycket man får gjort genom bara ett telefonsamtal!) Fram till julafton ger jag dig dessutom en hel timme extra i samtalstid! Du väljer själv ditt samtalsfokus. 

/Anordna