Anordnas Adventskalender: Lucka 19

19 december 2019

Anordna är med dig - hela vägen fram till jul! Varje dag får ni fiffiga tips via Anordnas Adventskalender här på sidan - eller på facebook eller instagram om ni hellre följer mig där. Häng med för att inte missa de bästa tipsen från mig!

Låt den som är bäst på något göra det den är bäst på

I sverige har vi traditionellt sätt varit mycket av "do-it-your-selfare". Vi tycker att det är "överklass" att hyra in städhjälp, vi betalar helst inte för barnvakt och vi renoverar vårt kök själva på fritiden. I min familj har vi inte ens gått till frisören utan mamma har klippt allihop (med varierat resultat..)

Men jag vill slå ett slag för detta: Att betala för servicetjänster är faktiskt inte alls en dum idé! Visst det är lite dyrare. Och jag kan absolut förstå om man verkligen inte har råd. Men att göra vissa saker är faktiskt ofta mer kostsamt och OTROLIGT tidskrävande att göra själv- för att inte säga ENERGIKRÄVANDE. Och det där med energikrävande uppgifter är verkligen något man bör ta i beaktning. Att renovera sitt kök är kanske inte särskilt energikrävande för ett proffs. Men att göra om sitt kök som heltidsarbetande småbarnsfamilj kräver så mycket energi av er alla att det kanske i värsta fall slutar i skilsmässa. Kanske det helt enkelt är enklast att leja ut jobbet och istället spara in på sin utlandssemester eller kanske jobba över ett par veckor istället för att få in extrapengar? För det krävs troligen mindre energi att jobba över på ditt vanliga arbete än det krävs energi att renovera köket om du inte är utbildad snickare?

Likadant är det att organisera eller städa sitt hem. Otroligt energikrävande - och det leder inte sällan till stress och gräl och i värsta fall till utmattning. Mitt råd är: Låt den som är bra på något göra det den är bra på! Då spar vi på allas resurser och vi skulle få ett mycket mer stressfritt samhälle om vi applicerade detta på alla områden både i arbetslivet och på hemmaplan. För ingen är ju bra på allt. Men alla är bra på något. 

 Anordna är till exempel bra på att hjälpa dig med att rensa och organisera ditt hem! Kontakta mig idag för en mer stressfri vardag!