Anordnas Adventskalender: Lucka 15

15 december 2019

Anordna är med dig - hela vägen fram till jul! Varje dag får ni fiffiga tips via Anordnas Adventskalender här på sidan - eller på facebook eller instagram om ni hellre följer mig där. Häng med för att inte missa de bästa tipsen från mig! Här följer ett av mina bästa tips som jag brukar lära ut när jag organiserar hemma hos mina klienter!

FÖRVARA SAKER DÄR DU BEHÖVER DEM OCH SKAPA FLOW


Det låter ju enkelt - men förvånansvärt få personer har skapat förvaring för sina saker där de faktiskt behöver dem. Till exempel så sitter du i soffan och saknar en mobilladdare..och måste börja med att leta efter den.. eller du sitter vid köksbordet och behöver papper eller våtservetter.. och måste resa dig och hämta.. eller du står vid spisen och behöver olja och salt.. och måste gå till andra ändan av köket.. eller du sitter och ska måla naglarna och måste korrigera en grej och måste gå till badrummet och leta upp removern.. och bomullsrondeller.. Himla irriterande eller hur? Det här är min viktigaste punkt för att få flow i mitt liv..Här följer några förslag:

1) Förvara papper/våtservetter där du behöver dem. Jag har dem på tre ställen: Köksbordet, vardagsrumsbordet och handväskan. (En smart grej är att ha bord med lådor i sig). Så fort de tar slut på respektive ställe, så ser jag till att fylla på dem! 

2) Förvara mobilladdare där du brukar ladda telefonen och sätt upp regeln: Att aldrig flytta dem - skaffa istället flera! Jag har tre stycken: En i sovrummet. En vid datorn. En i handväskan. OCH JAG FÅR INTE FLYTTA DEM, för då är det kört direkt och jag måste precis som många troligen gör varje dag: leta efter dem precis när mobilen håller på att dö..

3) Gör iordning små stationer med salt, peppar och olja, eller vad du själv föredrar för kryddor. En till köksbordet och en att ha invid spisen. Tex kan du skaffa lådor för ändamålet - men fina brickor funkar också. Aldrig mer springa och hämta saltet mitt i måltiden.

4) För att förenkla vardagsrutinerna så kan du förvara tops, bomull, tandtråd, pincett, plåster och tex nagelsaxen supertillgängliga i små fina burkar på badrumshyllan. Det är sådant som jag behöver ha snabbt för att göra livet enklare och jag fyller på dem regelbundet.

5) Fixa en morgonrutinskorg att ha i badrummet. Där kan du tex förvara ovanstående. Hårsnoddar, hårborstar och tandborstar/tandkräm är inte heller fel att förvara i korgen. Det bästa är om korgen har olika fack.

6) Ställ ut små förpackningar med handkräm, läppbalsam, fotkräm eller liknande där du behöver dem. Det kan tex vara i badrummet, kökslådan, sängbordet eller handväskan.

7) På skrivbordet kan följande vara smart att ha: En klocka, kalender, papper och penna och ett glasunderlägg för kaffekoppen.

8) Samla saker som du använder tillsammans i en necessär. Det är tex nagellack, remover och bomull - det kanske varierar var du gör din manikyr, eller din make up, och då är det smart att förvara det tillsammans - men ändå flyttbart.

... Har du förstått principen för att få mer flow i livet? Bra! Tänk igenom vad du brukar behöva springa och hämta - eller leta efter och gör något åt saken! Har du fler tips? Dela med dig av dem! Fler tips till flow i tillvaron finns även här, och här

Behöver du eller någon du känner komma i ordning? Hör av dig och boka någon av mina tjänster eller ge bort ett presentkort i julklapp! Välj summan själv och kontakta mig så ordnar jag resten! Kampen för ett bättre liv och mindre stress har börjat!