Anordnas Adventskalender: Lucka 14

15 december 2019

Anordna är med dig - hela vägen fram till jul! Varje dag får ni fiffiga tips via Anordnas Adventskalender här på sidan - eller på facebook eller instagram om ni hellre följer mig där. Häng med för att inte missa de bästa tipsen från mig! Det här tipset är även det ett återvunnet tips som jag lade upp för ett par år sedan, och det handlar om att rensa ut allt som är dåligt för dig i livet - för att skapa mer plats till allt som får dig att må bra! Börja det nya året: 2020 med en riktig rensning. Se tipsen!

TIPS FÖR UTRENSNING AV ALLT SOM ÄR DÅLIGT

(För att få mer plats till allt som är bra!)


1) DÅLIGA RELATIONER. Det handlar om personer som gör oss mer skada än nytta. Krävande eller dåliga vänner, eller en ojämn kärleksrelation, eller en kass chef.. Mycket av det här är såklart svårt att fixa på en gång. Men nu har du i alla fall börjat tänka tanken.. 

2) DÅLIG MAT. Ja ut med skräpmaten och godiset och in med mer nyttigt. Bär, frukt, nötter, fröer, grönsaker.. Ni har hört det förr - men jag säger det igen för det är sant. (Ett tips är att förbereda mera! Förbered även mellanmålen - så att du står dig - och är en trevlig människa hela vägen fram till middagen!) 

3) STRESS. Man riktigt känner hur otroligt dåligt det är med stress! Det bryter verkligen ner en fysiskt och psykiskt. Mitt tips är: gå upp tidigare på morgonen - för oss blir det faktiskt bättre. Att sova lite längre är så onödigt marginellt. Att aldrig springa till tåget utan istället komma senare till jobbet känns faktiskt även det bättre. Jag köper en kaffe och läser tidningen istället på stationen om jag missar ett tåg. Att förbereda saker kvällen före, eller dagen före... att va beredd på det som ska ske helt enkelt skapar även det mindre stress. Sedan att varva ner på kvällen med te och en meditationsapp gör susen för mig! 

4) ONÖDIG TELEFONTID. Jag började känna hur telefonen tog upp mer och mer av min tid. Så jag följer färre personer på sociala medier och stängde av onödiga ljud och aviseringar. Det gör att jag tittar på telefonen lite mindre. Bestäm dig gärna även för telefonfria dagar (kanske en i månaden räcker. Försök dra med hela familjen!).

Berätta gärna om du har rensat ut något i ditt liv som faktiskt gjorde skillnad!

Behöver du eller någon du känner komma i ordning? Hör av dig och boka någon av mina tjänster eller ge bort ett presentkort i julklapp! Välj summan själv och kontakta mig så ordnar jag resten! Kampen för ett bättre liv och mindre stress har börjat!