Anordnas Adventskalender: Lucka 12

12 december 2019

 Anordna är med dig - hela vägen fram till jul! Varje dag får ni fiffiga tips via Anordnas Adventskalender här på sidan - eller på facebook eller instagram om ni hellre följer mig där. Häng med för att inte missa de bästa tipsen från mig!

Favorittips i repris: Like a pro!


Det här tipset har jag skrivit om förut. Men jag älskar det. Grundtanken är att man på jobbet ofta har helt andra beteenden är hemma. Man skärper sig. Man vill inte framstå som en förvirrad loser. Och man har oftast utvecklat bättre strategier och har bättre ordning på sitt arbete än man har hemma. Men tänk om du kunde överföra lite av den känslan på sitt hem och sin tillvaro även på fritiden? Tipset är att tänka "like a pro".


1) Så här brukar det se ut: Du kommer hem och lägger ifrån dig saker. Du råkar i bara farten lägga nycklarna på toan, telefonen på köksbordet och headsetet och passerkortet någon helt annanstans - och varje morgon får du leta efter dem.

Like a pro: Du kommer hem. Tömmer fickorna. Säger: "Like a pro" och lägger dem i en skål, på bordet i hallen.

2) Så här brukar det se ut: Du kommer hem efter shoppingen, eller träningen, eller resan. Ställer alla kassar i hallen. Du glömmer bort dem och hittar dem en vecka senare.. och det mesta är... ganska ofräscht...

Like a pro: Du kommer hem. Ställer alla kassar i hallen. Tänker: "Om det här hade varit på jobbet hade jag fått sparken!" Du säger högt för dig själv: "Like a pro" och istället tömmer du alla kassar. Viker in alla nya kläder i garderoben. Slänger träningskläder/smutskläder direkt i tvättmaskinen. Packar upp mat, och lägger lunchlåda/termos i diskmaskinen. SEDAN kan du slappna av i soffan!

3) Så här brukar det se ut: Din mamma/din kompis/din fru ringer dig och ni bokar in en fika/middag/dejt muntligt. Dagen infaller. Du får ett samtal: "Var är du?" alternativt: "Har du glömt det!?" Du inser att: Ops det där var ju inte så snyggt.

Like a pro: Du får ett samtal. Ni bokar in en dag. Du säger: "Like a pro" och skriver in det i kalendern. På en gång! Och aldrig mer missar du någon social fritidsaktivitet.

4) Så här brukar det se ut: Något oförutsett händer. Någon annan har utrustningen för att du ska klara av det. tex: Ni är på stan och ert barn ramlar och slår sig. Ni kutar runt som yra höns och någon måste handla plåster. Eller: Pengarna tar slut i mitten av månaden. VARJE månad. Och du får VARJE månad be om ett swish-lån från någon du känner. Eller: Alla era kläder ligger i smutskorgen. VARJE morgon får ni jaga kläder att ta på er.

Like a pro: Du börjar tänka på morgondagen redan dagen före och säger medan du utför uppgiften: "Like a pro" och blir därmed mer förberedd på det oförutsedda. Du har plåster i väskan, lägger undan pengar till slutet av månaden, och tvättar och lägger fram kläder kvällen före. 

Låter den enkelt? Ja, men det kanske är det också? Pröva! Återkom på facebook om det funkade för dig!