Anordnas Adventskalender: Lucka 10

10 december 2019

Anordna är med dig - hela vägen fram till jul! Varje dag får ni fiffiga tips via Anordnas Adventskalender här på sidan - eller på facebook eller instagram om ni hellre följer mig där. Häng med för att inte missa de bästa tipsen från mig!

Morgonförberedelser

Det här är ett av mina favorittips då det går helt i min linje "utrota stressen". För jag vet att utan planering och förberedelser så faller min vardag ihop och det blir kaos och mer osämja mellan mig och mina nära. Här kommer några oumbärliga tips för ett bättre flow på morgonen som jag tycker att du ska anamma redan ikväll!

1) Planera vad du (och barnen) ska ta på sig. Är du riktigt fiffig så kan du arrangera hela veckan på söndagen. Häng allt på galgar i garderoben..

2)  Förbered frukosten (tips hittar du här). Samla gärna allt du behöver på en bricka i kylen respektive en korg i skafferiet så går det fortare och enklare. Ladda kaffebryggaren - eller äggkokaren eller vad du nu behöver och duka frukostbordet. Det känns betydligt mindre stressigt att äta frukost om du har förberett dig.

3)  Lägg fram det du behöver ta med dig i hallen - alternativt häng det på dörrhandtaget. Packa handväskan, träningsväskan osv som du behöver under dagen.

4)  Planera dina måltider. Förutom lunchlåda så är mitt senaste att jag även förbereder påsar med mellanmål som jag tar med mig till dagen efter - annars är chansen stor att jag hoppar över mellanmålet eller äter något sämre. 

5)  Städa av köksbänken eller skrivbordet kvällen före - det är alltid mycket skönare att börja arbeta vid ett städat bord. Jag vet ett par som införde nolltolerans mot rörig diskbänk. De turades om att hålla koll på den: och det funkade! 

6) Skapa en morgonrutinskorg. Låt den stå i hallen eller i badrummet. Den kan tex innehålla familjens tandborstar, hårborstar, hudkrämer eller annat ni behöver på morgonen. (Tips för det hittar du här.)

Kampen för lugnare morgnar har börjat! Utrota stressen - särskilt nu i juletid! /Anordna